Ronny Bank

Ronny Bank (født 14. oktober 1971 i Larvik) er en norsk billedkunstner med kunstnernavnet «Bank!», oppvokst i Drammen. Han har i dag sine arbeidslokaler sentralt i Drammen sentrum.

Ronny Bank er utdannet illustratør og reklametegner fra Westerdals Reklameskole i Oslo, og kunst/design ved Birmingham Institute of Art and Design i England. Han er delvis selvlært som maler, og har arbeidet med kunst på heltid siden 2005. Han ble medlem av Norske Billedkunstnere i 2001. I perioden 2004–2007 var han styreformann i kunstnergruppen STAG!

Bank betegnes som en popmodernistisk kunstner med Andy Warhol, Roy Lichtenstein, Per Kleiva og andre popartkunstnere som sine inspirasjonskilder. Han jobber i en stilren linje med akryl som sitt medium, noe som passer kunstnerens særegne uttrykk enten han jobber med portrett, akt, landskapsmotiver eller mer tegneseriebaserte motiver. Bank søker å formidle sine budskap gjennom forenklede bilder av virkeligheten, og søker gjennom sitt arbeide å gi betrakteren en positiv monoton opplevelse av dette.

Bank har fått oppmerksomhet for ulike kunstrelaterte stunt; som bruk av «mordersperm» i 2007 og Idol-avstemning for å få plass på Saatchis galleri i London i 2008.

Bank var prosjektmedarbeider for kunstprosjektet Kunst rett vest i 2006.

Kontakt oss for å få bilder av alle verkene vi kan tilby.

BANKS VERK